Home  Atelier  Geschiedenis  Omgeving Inspiatiebron  Exposities  Gallerij  Contact  Route

Inspiratiebron en de gebruikte technieken

De uitgestrektheid van het Gronings landschap, de waddenkust en indrukwekkende wolkenpartijen vormen de inspiratiebron voor het werk dat in Atelier De Terp is te zien. De maakster ervan en tevens bewoonster van het atelier. Gerda van Drunen, laat zich inspireren door het spel van luchten en lijnen. Zware wolkenpartijen die trekken over uitgestrekte landerijen en blijven hangen boven zee. Heel kenmerkend voor het Gronings landschap: weliswaar niet zo opbeurend, maar toch wel héél erg imposant.

Dit alles tot uitdrukking gebracht in impressies van wadden en van het Lauwersmeer. Er worden verschillende technieken gebruikt: olieverf, aquarel, pastel, pentekening etc. Toch blijft de keuze van onderwerpen niet beperkt tot de directe omgeving. Er zijn ook stadsgezichten en stillevens te bezichtigen. De stillevens ziet de kunstenares als oefeningen in geduld. In de glaswerken is de transparantie van het materiaal perfect tot uitdrukking gebracht.

Een andere keer beweegt het werk zich weer op de rand van het surrealisme: figuren en voorwerpen ten midden van hun natuurlijke omgeving, maar waarvan het vervreemdende effect wordt versterkt door deze in een verlaten landschap onder dreigende wolken te plaatsen. Er zijn wisselende thema’s in variatie op eerder werk. Daar valt een duidelijke lijn in te bespeuren. Kortom een heel gevarieerde en boeiende tentoonstelling, beslist de moeite van een bezoekje waard.

 

© COPYRIGHT 2007 ALL RIGHTS RESERVED ATELIERDETERP.NL

 
tr>